Nincs engedélyezve a javascript.
Mamikám

Mamikám

3 499 Ft
2 624 Ft
-25 %
A minden szempontból különleges regény azok hangját juttatja el hozzánk, akikről ugyan beszél a sajtó, ám a valódi szereplőket igazából soha nem képes megszólaltatni. Ők csupán illusztrációként, a már eldöntött „üzenet” megszemélyesítőjeként bukkannak fel előttünk.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Raktári kód:
801634
EAN:
9789635045150
Megjelenés:
2021.08.26.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
200
Méret [mm]:
124 x 183 x 20
Tömeg [g]:
290

Ismerje meg a szerzőt

hay.jpg
Háy János
Háy János (író, költő) 1960. április elsején született Vámosmikolán. Orosz-történelem szakot végzett Szegeden, esztétikát az ELTE-n. 1989-től 2004-ig kiadói szerkesztőként dolgozott (Holnap, Pesti Szalon, Palatinus). Régésznek készült, de első ásatása során véletlenül feltárta kedvenc kutyájának maradványait. Ezt követően figyelme egyre inkább a rock-zenére irányult. 1982-től publikál irodalmi műveket. Versek, novellák és regények mellett számos rajza is megjelent. Budapesten él. Olyan, mint mindenki.
február 21. 9:40
Mónika Baráth
M
Egy igen szegény réteget, a mélyszegénységben élő falusi kisebbség életét mutatja be az író, akiknek kitörési lehetőségük sincsen.
Nem egy könnyű olvasmány ez a rövidke kis regény.
Egyrészt a nyelvezete, mely hamisítatlan cigány nyelv, de hát nem is lehet másképp bemutatni a cigányság valódi életét.
Másrészt sok benne a szomorúság, a szenvedés, a vágyakozás egy jobb életre, ami sosem jön el.
A történetet Mamikáról egy cigány lány meséli el. A mű nemcsak Mamikáról szól, hanem a mesélő saját életéről is, sőt a közösségről is, ahova tartozik. A cigányokról, azok kapcsolatairól. A regényben végig jelen van a kitaszítottság, az el nem fogadás, a megbélyegzettség érzése.
Úgy tudom a regény fikció, de a bemutatott hétköznapok, az előítéletek igen életszerűvé teszik az olvasottakat.
"...én akkó tényleg nagyon éreztem, hogy cigán vagyok, hogy ríttam ott rá a konyhakőre a Mamikáná, hogy mé vagyunk mi cigánok. Hogy hiába akarunk, mi nem tudunk mások lennyi, csak cigánok.”