Nincs engedélyezve a javascript.
Ne uszítsatok levelezésre!

Ne uszítsatok levelezésre!

Faludy György hagyatékából

5 499 Ft
4 124 Ft
25 %
Kötetünk válogatás Faludy György eddig feldolgozatlan levelezéséből: a kézirattárakból és magántulajdonból összegyűjtött levelek nagyobb része Faludy írása, de közlünk hozzá írottakat is. Az írásokból kirajzolódik a költő irodalmi és baráti kapcsolatrendszere.
A Faludy-levelek terjedelme és témája rendkívül változatos, ám egyvalami közös bennük: az írójuk mesélő- és anekdotázókedve. Történetek és panaszok sorjáznak családtagokról, kortárs írókról, emigránsokról és politikusokról. A magánéleti események, életrajzi kalandok mellett persze az irodalom is teret kap: az új alkotásokról vagy az olvasmányokról szóló beszámolók adják az írások másik visszatérő témáját. Mindezt útleírások és eszmefuttatások színezik, például az élet értelméről és civilizációnk pusztulásáról.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Raktári kód:
801003
EAN:
9789635044351
Megjelenés:
2021.08.30.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
608
Méret [mm]:
152 x 230 x 43
Tömeg [g]:
870

Ismerje meg a szerzőt

Csiszár Gábor
Csiszár Gábor (1978) irodalomtörténész, középiskolai kutatótanár. Doktori disszertációját Faludy életművéből írta, amiért MTA Pedagógus Kutatói Pályadíjban részesült. A költő életét és munkásságát bemutató monográfia szerzője. Négy Faludy-verseskötet jelent meg szerkesztésében, legutóbb kiadónknál a Villon-balladák.