Nincs engedélyezve a javascript.
Markus Zusak

Markus Zusak

Markus Zusak öt regény szerzője, köztük egy olyan nemzetközi bestselleré, mint A könyvtolvaj, amely több mint tíz évig szerepelt a New York Times bestsellerlistáján, és amelyet több mint negyven nyelvre fordítottak le – ezzel Zusakot a legsikeresebb ausztrál írók közé emelve.
A mai napig ő vezeti az Amazon.com, az Amazon.co.uk és a New York Times bestsellerlistáját, valamint Dél-Amerika, Európa és Ázsia országainak releváns listáit is.

Könyvei (The Underdog, Fighting Ruben Wolfe, When Dogs Cry [más címen Getting the Girl] Az üzenet és A könyvtolvaj) kapcsán számos kitüntetést kapott, az irodalmi díjaktól kezdve az olvasói szavazásokon át a könyvkereskedők által kiosztott elismerésekig.

2013-ban A könyvtolvaj a Twentieth Century Fox forgalmazásában a mozikba is eljutott, az Emmy-díjas Brian Percival (Downton Abbey) rendezésében. A filmet Berlinben forgatták, és olyan nagyágyúk vitték vászonra Zusak karaktereit, mint az Oscar-díjas Geoffrey Rush, az Oscarra jelölt Emily Watson, valamint Sophie Nelisse (mint Liesel Meminger).

2014-ben Zusak megkapta az Amerikai Könyvtári Szövetség Margaret Edwards-díját az eddig megjelent könyveiért, a The Underdogtól A könyvtolvajig.

Várva várt új regénye, a Bridge of Clay 2018 októberében jelenik meg az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában, amit a külföldi fordítások követnek majd.

A regénnyel kapcsolatban Zusak azt mondta: „Clay Dunbar számos okból építi a hidat: a testvéreiért és a szülei iránti tiszteletért… de ez egyben nagy erőfeszítés is. Hidat épít, hogy megmentse magát, és hogy létrehozzon egy gyönyörű pillanatot, mely nem kevesebb, mint maga a csoda.”

Markus Zusak Sydney-ben nőtt fel, és ott is él a feleségével és két gyermekével.
Kedvcsináló
/
Clay hídja
Az üzenet
A könyvtolvaj