Nincs engedélyezve a javascript.
Kategóriák
Albumok
Egészség, életmód
Ezotéria
Gasztronómia
Gazdaság, üzlet
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hobbi, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Művészetek
Publicisztika
Regény
Családregény
Dokumentumregény
Erotikus
Fantasy
Háborús
Horror
Kaland
Krimi
Romantikus
Sci-fi
Szépirodalmi
Szórakoztató
Thriller
Történelmi
Egyéb
Sport
Szórakozás
Társadalom- és humántudomány
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Vallás
Szerelem

Szerelem

Európa Könyvkiadó, 2012.
3 060 Ft
Eredeti ár:
3 600 Ft
Megtakarítás:
15 %
Nem rendelhető

Ella negyvenéves, jómódú, a sorsával tökéletesen elégedett amerikai háziasszony, aki férje és három gyermeke kiszolgálásának szenteli életét, és még azt se nagyon bánja, hogy a férje rendszeresen megcsalja. Egy napon a nagylányával folytatott vita után rádöbben, hogy tulajdonképpen boldogtalan, és nagyon hiányzik a szerelem az életéből. Mivel gyermekei már nem igénylik állandó figyelmét, távmunkát vállal egy neves könyvkiadónál. Első feladatául egy ismeretlen szerző könyvének értékelését kapja.

A történet a XIII. századi Anatóliában játszódik, és regényes formában beszéli el Rumi, a híres muszlim hittudós és misztikus költő életét, aki gyökeres átalakuláson megy át, amikor megismerkedik egy furcsa vándordervissel, a különleges képességeket birtokló tebrizi Semsszel. Ella félve közelít a számára idegen regénybeli világhoz, hamarosan azonban magával ragadja a cselekmény, és lenyűgözi a szúfi miszticizmus. Ahogy e-mailben levelezni kezd a szerzővel, szinte azonnal érthetetlen vonzalmat érez ez iránt a sosem látott férfi iránt, és ráébred, hogy kettejük találkozása ugyanolyan sorsszerű és elsöprő erejű, mint Rumié és Semszé. Ebből a szerelemből és Rumi verseiből merít erőt, hogy a konvenciók börtönéből kitörve hátat fordítson házasságnak, gyerekeknek, biztonságnak, és testben-lélekben egyaránt nagy utazásra induljon egy különleges férfi oldalán.A török származású Elif Shafak lebilincselő mesélő, modern Seherezádé, aki időtlen témákat vizsgál egzotikus történeteiben. Magyarul megjelent előző regénye, "Az isztambuli fattyú" nálunk is nagy sikert aratott.A Könyvjelző magazin 2013. július-augusztusi számában megjelent cikk: "Kilenc nő a házban, akik folyamatosan főznek"A Könyvjelző magazin 2014. áprilisi számában megjelent cikk: A török hajnalOlvasson bele: Részlet a könyvből

Hozzászólások

október 20. 23:43
Kedves Európa Kiadó!
Pedig lehet érdemes volna. Rendszeresen vadászom még mindig ezt a könyvet és azóta sem sikerült megvásárolnom, pedig számtalan helyen előjegyeztem s ezzel nem vagyok egyedül a számlálók szerint.
2017. május 12. 15:45
Kedves Krisztina,
sajnos rövid távú terveink között egyelőre nem szerepel ennek a kötetnek az újrakiadása.
Üdvözlettel,
Európa Könyvkiadó admin
2017. május 12. 11:14
Kedves Európa Kiadó!
Érdeklődni szeretnék, hogy tervezik e Elif Shafak Szerelm című könyvének utónyomtatását? Eldugott raktárak mélyén is már nehezen lehet találni belőle példányt és a fórumokat böngészve, igen nagy rá az igény.
Válaszukat előre is köszönöm!
Kedvcsináló
/