Nincs engedélyezve a javascript.
Brunhilde Pomsel visszaemlékezései a színházban

Brunhilde Pomsel visszaemlékezései a színházban

2020. január 24.

Egy különös, vérfagyasztóan hétköznapi XX. századi német sors: Joseph Goebbels titkárnőjének lenni. Az Orlai Produkció új bemutatója az egykori propagandaminiszter alkalmazottjának visszaemlékezésein alapul. A monodráma február 2-tól látható a Hatszín Teátrumban, Molnár Piroskával a főszerepben!

egynemetsors.jpg

Brunhilde Pomsel 1933-ban lépett be a Nemzetiszocialista Pártba. Nem elvi meggyőződésből, kizárólag a karrierje érdekében. A Propagandaminisztériumhoz került, Joseph Goebbels titkárnője lett. A deportálásokból semmit sem látott. Nem tudott a koncentrációs tárborokról. Arról sem, hogy a Propagandaminisztérium meghamisítja a híreket. Goebbels szövegeit gépelte ugyan, de érteni nem értette. „Jelentéktelen kis pontnak” látta magát, aki, ha akart volna, akkor sem tudott volna szembeszállni a hatalommal. Nem érzi magát bűnösnek.

Christopher Hampton monodrámáját Londonban Maggie Smith játszotta óriási sikerrel.

A monodrámát a Hatszín Teátrumban az Orlai Produkció mutatja be február 2-án, Molnár Piroska elsöprő erejű, kegyetlenül őszinte alakításában, Máté Gábor rendezésében.

tok09604.jpg

Az előadás szövegkönyve Brunhilde Pomsel Goebbels titkárnője voltam című könyvének, Győri László fordításának felhasználásával készült.

Goebbels titkárnője voltam

Goebbels titkárnője voltam

Thore D. Hansen, Brunhilde Pomsel