Nincs engedélyezve a javascript.
Kategóriák
Albumok
Egészség, életmód
Ezotéria
Gasztronómia
Gazdaság, üzlet
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hobbi, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Művészetek
Publicisztika
Regény
Családregény
Dokumentumregény
Erotikus
Fantasy
Háborús
Horror
Kaland
Krimi
Romantikus
Sci-fi
Szépirodalmi
Szórakoztató
Thriller
Történelmi
Egyéb
Sport
Szórakozás
Társadalom- és humántudomány
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Vallás
A Gyűrűk Ura I-III.

A Gyűrűk Ura I-III.

Európa Könyvkiadó, 2017.
11 049 Ft
Eredeti ár:
12 999 Ft
Megtakarítás:
15 %
Készleten

"A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig -legalábbis terjedelmét tekintve- alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a könyv három vaskos kötetében - vagyis abban a képzelt időben, mikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték. Abban az időben, mikor a mi időszámításunk előtt ki tudja, hány ezer, tízezer esztendővel a Jó kisebbségbe szorult erői szövetségre léptek, hogy a Rossz erőit legyőzzék: tündérek, féltündék, az ősi Nyugat-földe erényeit őrző emberek, törpök és félszerzetek, erdő öregjei fogtak össze, hogy a jó varázslat eszközével, s a nagy mágus, Gandalf vezetésével végül győzelmet arassanak, de épp e győzelem következtében elenyésszen az ő idejük, s az árnyak birodalmába áthajózva átadják a földet új urának, az emberfajnak.Különös világ ez az emberfölötti -vagy emberalatti- lényekkel benépesített Középfölde. Anyagi valósága nincs. Baljós, fekete várai, csodás fehér tornyai, fullasztó, sűrű erdei, gyilkos hegyei, sötét mélységei gondoskodnak róla, hogy egy pillanatig ne érezzük magunkat a fogható valóság közegében. Különös, hisz ebben a mesevilágban, ahol oly ékesen virágoznak a lovagi erények, véletlenül sem találkozunk az emelkedett eszményeket hirdető kora középkori lovagvilág fonákjával, az eszmények máza alatt a könyörtelen társadalmi tagozódással, elnyomással, nyomorral, létbizonytalansággal; ebben a külsőre feudálisnak tetsző világban jó is, rossz is vele születik a szereplőkkel, ott rejlik a szívük mélyén; a könyv személytelen szereplője a morál, az pedig kiben-kiben belső parancs." (Göncz Árpád)A mű első megjelenésének ötvenedik évfordulója alkalmából alaposan felújított angol kiadás nyomán mi is gondos ellenőrzésnek vetettük alá a könyvet, ennek eredménye ez az indexszel és újrarajzolt térképekkel ellátott, pontosabb magyar szöveg. Reméljük, minden Tolkien-rajongó örömét leli benne.

Ki olvassa még
/
Mikó Emma
Kun Dávid
Dávid Sebes

Hozzászólások

január 8. 17:27
Kedves Tamás,
nem tervezzük az egy könyvben való megjelentetést.
Szép napot kívánunk,
az Európa Könyvkiadó szerkesztősége
január 7. 13:16
Tisztelt kiadó!
Van esély arra, hogy a trilógia megjelenik újra EGY könyvben?
április 15. 18:33
Kedves Ősmoly,
napokon belül érkezik az utánnyomás!
Szép napot kívánunk,
az Európa Könyvkiadó szerkesztősége
április 9. 2:54
Várható 2019-ben (vagy a közeljövőben) e trilógia újrakiadása?
2018. július 4. 16:01
Kedves Máté,
sajnáljuk, de a trilógia nem fog megjelenni ekönyvként.
Szép napot kívánunk,
az Európa Könyvkiadó csapata
2018. július 2. 10:10
Tisztelt Kiadó!
Érdeklődnék, hogy megjelenik valamikor a trilógia ekönyv formátumban is?
2017. december 8. 21:04
Tisztelt kiadó!
Van esély arra, hogy Tolkien műve a Karácsonyi levelek is Önöknél kerüljön kiadásra?
Köszönöm!
2017. november 24. 14:29
Kedves Róbert!
Időközben ezt egy másik csatornán még megbeszéltük, de mivel sokan érdeklődtök a külföldi szállítás lehetőségével kapcsolatban, itt is jelezzük, hogy sajnos egyelőre csak Magyarországon tudjuk eljuttatni nektek a könyveinket. Külföldről érdemes olyan webshopon keresztül rendelnetek, amelyek külföldre is szállítanak.
üdv, Európa Könyvkiadó admin
2017. november 24. 14:23
Kedves Martin!
A belső kör és a felirat citromsárga, a rúna és a minták pedig arany. Élőben valóban jobban érvényesül a borító különleges eleganciája. Köszönjük, hogy felhívtad erre a figyelmet. :-)
Európa Könyvkiadó admin
2017. november 19. 14:00
Nagyon szép kiadás, de azért a kép nagyon becsapós mert a képen tiszta citromsárgának tűnik a minta meg a rúna rajta, ami pedig arany a való életben. Ezen a képen szerintem sokan elgondolkoztak amikor megrendelték szerintem mert én majdnem azt mondtam, hogy nem kell. Szerintem egy jobb kép több vásárlót bevonzott volna de azért szerintem így is elég sokan megrendelték.
Kedvcsináló
/