Nincs engedélyezve a javascript.
Kategóriák
Minden
Albumok
Egészség, életmód
Ezotéria
Gasztronómia
Gazdaság, üzlet
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Idegen nyelvû könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Mûvészetek
Publicisztika
Regény
Családregény
Dokumentumregény
Erotikus
Fantasy
Háborús
Horror
Kaland
Krimi
Romantikus
Sci-fi
Szépirodalmi
Szórakoztató
Thriller
Történelmi
Egyéb
Sport
Szórakozás
Társadalom- és humántudomány
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Vallás
A Szilmarilok

A Szilmarilok

Európa Könyvkiadó, 2015.
2 967 Ft
Eredeti ár:
3 490 Ft
Megtakarítás:
15 %
Nem rendelhető

Középfölde ősi mítoszaiba és legendáiba mélyedhetnek bele A Gyűrűk Ura és A hobbit rajongói ebben a kötetben, mely visszavarázsol bennünket az első- és másodkorba: megismerjük azokat az eseményeket, melyekre a nagy művekben annyiszor utalnak.

Az "Ainulindale" és a "Valaquenta" a tolkieni rege őskoráról, a világ teremtéséről és az istenekről szól. A "Quenta Silmarillion" az első Sötét Úr történetét meséli el a Föld teremtésétől kezdve, s közben megismerjük a szilmarilok sorsát is. A három szilmaril Feanor, a tünde kovács keze munkája, bennük ragyog Valinornak, az istenek hazájának fénye. A szilmarilok birtoklásáért csatázik a Sötét Úr a tündékkel, és harcolnak a tündék egymás között is. Beren és Lúthien regéjéből kiderül, hogyan sikerül a szerelem hatalma által visszaszerezni egyet az ékkövek közül. Végül, az utolsó csata után, melyet az istenek oldalán vív ember és tünde a sötétség erői ellen, mindhárom szilmaril a helyére kerül: egyből csillag lesz az űrben, egy a tengerbe hull, egy pedig a tűzbe.

Az „Akallabeth” története már a másodkorban játszódik, amikor Númenor szigete és királysága felvirágzott, majd elbukott.#
Majd jön a harmadkori történet a Hatalom Gyűrűjéér...
A szilmarilok kötetét J. R. R. Tolkien fia, Christopher állította össze édesapja hátrahagyott írásaiból, minden rajongó őszinte örömére.

Ez a kiadás gondos ellenőrzésen esett át, és kibővítettük a rendkívül informatív Névmutató-val is.Fordította: Gálvölgyi Judit, Bonácz ÁgnesOlvasson bele: Részlet a könyvből

Hozzászólások

2017. március 14. 9:01
Kedves Tamás,
egyelőre nem tudunk időpontot mondani a könyv újrakiadásához. Az új megjelenésig köszönjük a türelmet!
Üdvözlettel,
Európa Könyvkiadó admin
2017. március 13. 20:49
Tisztelt Kiadó!
Megtudnák mondani kérem hogy mikor lehet újra megvásárolni a művet.
Válaszuk előre is köszönöm.
2015. október 5. 22:18
De miért nem kemény borítóval???? :( :( :( Annyira szép és titokzatos, tiszteletet parancsoló a fekete, kemény borítós sorozat... erre újra kiadja a kiadó, de inkább nem kemény borítóval... :( Persze, akik az előző generáció, nekik volt lehetőségük megvenni normálisan... de nekem? Vagy rossz az állapota, vagy bele van írva, vagy hiányzik belőle oldal... Én ezt nem értem... Pedig szerintem az eddigi legjobb borító a fekete, kemény borítós sorozatnak van! A szívem szakad meg, pláne, hogy nem tudok egy teljes gyűjteményt magaménak tudni... Nagyon remélem, hogy nem az lesz mint egyik országba, hogy az összeset kiadják kemény borító nélkül. Jelenleg megvan kemény fekete borítóval: A Hobbit, Húrin Gyermekei, Befejezetlen Regék. Ha valaki tud egy helyet, ahonnét meg tudom vásárolni újonnan a többi részét(Szilmarilok, A Gyűrűk Ura I-III) Az kérem írjon.
A kiadónak pedig még annyit, hogy biztos vagyok benne, hogy sok munka volt ezzel is, de... Az én szememben a nem kemény borítójú könyvek, "silány minőségűek" egyszerűen mire kiolvassa az ember, össze vissza állnak a lapok stb.
Kedvcsináló
/