Nincs engedélyezve a javascript.
Kategóriák
Minden
Albumok
Egészség, életmód
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Művészetek
Publicisztika
Regény
Minden
Családregény
Dokumentumregény
Erotikus
Fantasy
Háborús
Horror
Kaland
Krimi
Romantikus
Sci-fi
Szépirodalmi
Szórakoztató
Thriller
Történelmi
Sport
Szórakozás
Társadalom- és humántudomány
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Vallás
A Gyűrűk Ura I-III.

A Gyűrűk Ura I-III.

Európa Könyvkiadó, 2012.
5 576 Ft
Eredeti ár:
6 800 Ft
Megtakarítás:
18 %
Nem rendelhető

"A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig -legalábbis terjedelmét tekintve- alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a könyv három vaskos kötetében - vagyis abban a képzelt időben, mikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték. Abban az időben, mikor a mi időszámításunk előtt ki tudja, hány ezer, tízezer esztendővel a Jó kisebbségbe szorult erői szövetségre léptek, hogy a Rossz erőit legyőzzék: tündérek, féltündék, az ősi Nyugat-földe erényeit őrző emberek, törpök és félszerzetek, erdő öregjei fogtak össze, hogy a jó varázslat eszközével, s a nagy mágus, Gandalf vezetésével végül győzelmet arassanak, de épp e győzelem következtében elenyésszen az ő idejük, s az árnyak birodalmába áthajózva átadják a földet új urának, az emberfajnak.Különös világ ez az emberfölötti -vagy emberalatti- lényekkel benépesített Középfölde. Anyagi valósága nincs. Baljós, fekete várai, csodás fehér tornyai, fullasztó, sűrű erdei, gyilkos hegyei, sötét mélységei gondoskodnak róla, hogy egy pillanatig ne érezzük magunkat a fogható valóság közegében. Különös, hisz ebben a mesevilágban, ahol oly ékesen virágoznak a lovagi erények, véletlenül sem találkozunk az emelkedett eszményeket hirdető kora középkori lovagvilág fonákjával, az eszmények máza alatt a könyörtelen társadalmi tagozódással, elnyomással, nyomorral, létbizonytalansággal; ebben a külsőre feudálisnak tetsző világban jó is, rossz is vele születik a szereplőkkel, ott rejlik a szívük mélyén; a könyv személytelen szereplője a morál, az pedig kiben-kiben belső parancs." (Göncz Árpád)A mű első megjelenésének ötvenedik évfordulója alkalmából alaposan felújított angol kiadás nyomán mi is gondos ellenőrzésnek vetettük alá a könyvet, ennek eredménye ez az indexszel és újrarajzolt térképekkel ellátott, pontosabb magyar szöveg. Reméljük, minden Tolkien-rajongó örömét leli benne.

Ki olvassa még
/
Zsolt Érsek
Zsófi
Szép Karola
Novák Norbert
Máté Rácz
Koller Csilla

Hozzászólások

október 5. 23:45
Kedves Olvasóink! A Gyűrűk Ura I-III. új kiadása novamberben újra megjelenik keménytáblás kiadásban. Már előrendelhető: http://www.europakiado.hu/konyv/753496/a-gyuruk-ura-i-iii-3068/
szeptember 26. 14:51

Üdv. Lehet már tudni valamit az új kiadással kapcsolatban? Melyik verzió illetve mikorra várható ha várható? Milyen formátumban(puha/keményfed
augusztus 19. 19:27
Kedves Kiadó!
Van lehetőség esetleg valamilyen fajta előrendelésre vagy foglalásra?
Már nagyon régóta várom a trilógiát .
Üdvözlettel,
Pintér Dániel
augusztus 11. 19:01
Kedves Máté,
a könyvből még idén érkezik utánnyomás.
Üdvözlettel,
Európa Könyvkiadó admin
augusztus 8. 13:25
Kedves Kiadó!
Érdeklődni szeretnék hogy mikorra várható a könyv újra kiadása.Lehet már esetleg tudni valamit ?
Előre is köszönöm!
április 13. 8:49
Kedves Ildikó,
sajnos pontos megjelenési időpontot továbbra sem tudunk megadni. Köszönjük a türelmet és a megértést!
Üdvözlettel,
Európa Könyvkiadó admin
április 13. 6:57
Kedves Kiadó!
Én is érdeklődnék hogy előreláthatólag pontosan mikorra várható a könyv újra kiadása?
Üdvözlettel: G Ildikó
2017. március 6. 13:33
Kedves Erdeiné Tóth Anita,
természetesen továbbra is fontos napirendi pont A Gyűrűk Ura újrakiadása, de egyelőre sajnos még nem tudunk a korábbiaknál konkrétabb információkkal szolgálni.
Üdvözlettel,
Európa Könyvkiadó admin
2017. március 4. 9:56
Kedves Kiadó!
Korábban azt írták, hogy 2017 tavaszán lehetséges, hogy lesz a Gyűrűk ura regényből új kiadás. Nagyon várom már. Lehet esetleg tudni valamit az új kiadásról?
Nagyon köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel:
Erdeiné Tóth Anita
2017. február 13. 9:20
Kedves Zsófi,
idén mindenképp tervezzük A Gyűrűk Ura újrakiadását, de hogy melyik kiadást és pontosan mikor, azt egyelőre nem tudjuk megmondani. Addig is köszönjük a türelmet!
Üdvözlettel,
Európa Könyvkiadó admin
Kedvcsináló
/