Nincs engedélyezve a javascript.
Sári László a Könyvfesztiválon

Sári László a Könyvfesztiválon

Lin-csi apát minden szava könyvbemutató

április 23.

Sári László Lin-csi apát minden szava című kötetének bemutatója. A szerzővel M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója beszélget.

Helyszín: Márai Sándor terem

Időpont: 2017. április 23., 14.00-15.00

Dedikálás 15 órától az Európa Könyvkiadó standján (B20)

Az esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/106346616578630/

Európa Könyvkiadó

Sári László (Su-la-ce): Lin-csi apát minden szava

Előrendelés: http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?BookID=751612

Lin-csi apát gondolatai azért váltak az utóbbi évtizedekben több nyelven is páratlanul népszerűvé, mert a 9. századi kínai bölcselő útmutatásai a mi 21. századi életünkben is kiválóan alkalmazhatók. Ez a szokatlanul egyszerű nyelven fogalmazott, nagyon gyakorlatias filozófia mindig a lényegről szól: a létezés és a boldogulás legégetőbb kérdéseiről. Ritka alkalom, hogy efféléről könnyed, szellemes hangvételű írás kerüljön a kezünkbe, ami ugyanakkor felemelő vagy éppen megrendítő élménnyel is szolgál. Olykor a megszólalások humora, máskor líraisága vagy éppen drámai ereje ragadja magával az olvasót.

"Ha nem állt volna szerzetesnek, bizonyára rablóvezér lett volna belőle" – állítják Lin-csi apát életrajzírói. Nem tudjuk pontosan, mikor született, de azt tudjuk, hogy mielőtt a 867-es esztendő februárjának egyik napján "a végső nyugalomba" távozott, mind a tíz égtáj felé legyintett egyet-egyet, és kényelmesen megigazította magán szerzetesi öltözetét. Rá jellemző, kifejező búcsú volt ez. Fanyar, de könnyed és méltóságteljes. Mint amilyen a kínai bölcselet legeredetibb gondolkodójának, Keleten és Nyugaton is máig legnépszerűbb mesterének minden szava, minden egyes megnyilvánulása.

A könyvet 20% kedvezménnyel lehet majd megvásárolni a fesztivál ideje alatt az Európa Könyvkiadó standján.