Nincs engedélyezve a javascript.
Ernest Hemingway - Egy Nobel-díjas író lélektana

Ernest Hemingway - Egy Nobel-díjas író lélektana

Beszélgetés és könyvbemutató

november 6.
November 28-án Ernest Hemingway, a XX. századi világirodalom egyik legizgalmasabb, ugyanakkor legrejtélyesebb írójának kulisszák mögé rejtett életébe tekintünk be az Ectopolis.hu-val közösen.

Ernest Hemingway irodalmi Nobel-, és Pulitzer-díjas író, a XX. századi világirodalom egyik legizgalmasabb, ugyanakkor legrejtélyesebb alakja. Az ünnepelt író, aki hazáját hátrahagyva a látszólag ellenséges Kubába költözött, a háborús hős, aki csapatával elsőként vonult be a felszabadított Párizsba, a kalandor, aki afrikai szafarikon nagyvadakra vadászott, a híresség, aki Spanyolországban bikaviadalokra járt, és emellett az ember, aki ugyanúgy nem vetette meg a nőket, az alkoholt, és aki akár az öklével is megvédte saját igazát. A szerző, aki az ember legyőzhetetlenségét hirdette, és aki végül végül önkezével vetett véget az életének.

De vajon mi hozta létre Hemingway végtelenül összetett és olykor ellentmondásos személyiségét? Függőségei, hedonista életmódja mennyiben segítette művészete fejlődését? Milyen lélektani vonatkozásokra vezethető vissza népszerű tézise, miszerint az embert nem lehet legyőzni? Milyen lelki okok vitték rá a világ akkori leghíresebb íróját az öngyilkosságra, és vajon milyen szerepet töltöttek be Hemingway életében a nők, a háború vagy épp saját gyermekkora és családi öröksége?

Szabados Ágnesel, az irodalom népszerűsítésének egyik élharcosával és Lázár Gergely pszichológussal Kovács Krisztián, az Ectopolis.hu főszerkesztője beszélget majd.
Jegyek itt kaphatók >> https://www.ticketportal.hu/event/Ernest-Hemingway-Egy-Nobel-dijas-iro-lelektana

Az eseményen mutatjuk be Michael Katakis Ernest Hemingwayről írt különleges életrajzát is, benne számtalan, korábban nem látott fotóval és a kultikus író legszemélyesebb levelezéseivel, melyekből egy mindeddig ismeretlen arcát ismerhetjük meg.
Ernest Hemingway

Ernest Hemingway

Egy élet emlékei

Katakis, Michael